Annorlunda badrum

Det finns badrumsdesigners som har tagit badrumsinredningen, inte bara ett, utan många steg från ren klassisk funktionalitet.

 

U-båtstema
En designer har designat ett badrum med inredningsdetaljer som ventiler (fönster) och periskop. Väggar och tak är dekorerade i färgrann mosaik. Omringad av ett blått hav fyllt med bland annat bläckfiskar, sjöstjärnor och havskräftor kan den som är intresserad av oceanernas djup ta sig ett bad, i sitt alldeles egna u-båtsbadkar.

 

Store Farao
För den som har intresse för det forntida Egypten, under faraonernas epok, kan badrummet inredas med en kunglig, faraonisk sarkofag, en sphinx i miniatyr och tunga urnor planterade med palmer. En storslaget bad för dig som i anden känner ett band till det stora huset, Farao, som var titeln för forntida egyptiska kungar.Annorlunda badrum 2

 

Versaille
Vad sägs om ett badrum i slottsstil med slottet Versaille i Frankrike som förlaga. Marmor i golv, väggar, badkar och toalettbord. Utsmyckade med guldfärgade tunga textilier i gardiner och draperier. Bada och känn dig som en ättling till Ludvig XVI av Frankrike och Navarra.

 

Rokoko
Måhända tilltalar rokokon från 1700-talet, med en avskalad badrumsinredning. Gör en fototapet av en del detalj av ett förstorat 1700-tals porträtt. En våtrumstapet så klart. Komplettera med textilier, lätta naturfärgade linnedraperier och ett badkar i mässing. En fåtölj i rokokostil med armstöd, som är diskret mönstrad med en färgskala som tar upp naturfärgen från linnedraperiet, kompletterar bilden. I en enkel korg ligger en härlig frottébadhandduk att tas i bruk…

 

Orangeriet
För den som har ett starkt uttalat trädgårdsintresse och bor i ett hus som tillåter det, kan badrummet designas som ett orangeri. I ett orangeri, som är ett uppvärmt växthus, övervintras träd som apelsin och fikon. Här placeras även prydnadsväxter som inte överlever ett hårt vinterklimat ute i det fria. Vad kan möjligtvis passa bättre i ett orangeriinspirerat badrum än ett badkar gjort i trä med en skön  randad matchande frottébadhandduk lite nonchalant hängd över badkarskanten.

 

Smart eller stilig inredning våtrumsinredning
På marknaden finns både smart och mindre smart våtrumsinredning – dock annorlunda och stilig.

Vad sägs om ett objekt från The “Profile™ 5 av Caroma i form av en toalett med handfat ovanför toalettens vattentank. Kanske något för den trångbodda. Här finns handfat designade av Amin Design, som inspirerats av svanar, vari den kromade kranen är integrerad med porslinet, är själva halsen. För den som tycker om ägg eller i påsktider kan deras handfat som designats till en ägghalva, som också har kranarna integrerade, komma till hands. Önskas mer inspiration följ länken så kan du läsa mer om annorlunda kranar, handfat och badkar.

litepress