Jacuzzi

En Jacuzzi är ett slags badkar med inbyggda jetstrålar. Jetstrålarna masseras kroppen under bad.

Jacuzzibadkar kallas även för bubbelpooler eller spabad.

För dig som är vitvaruhandlare, eller vitvaruförsäljare som bedriver verksamheten i egen regi, är det värt att känna till Fakturino Factoring. Ett företag som kan hitta en professionell aktör på marknaden som hanterar både factoring och fakturering åt dig. På så vis förbättrar du företagets likviditet då du får pengar mer eller mindre omedelbart samtidigt som det vardagliga slitet med det administrativa arbetet minskar.

 

Historia
Uppfinnaren och den egentliga upphovsmannen till Jacuzzin är amerikanen Ray Jacuzzi. Dennes jacuzzi presenterades första gången 1968. Ray Jacuzzi har flera patent registrerade på honom för delar i konstruktionen. Trots det händer det att uppfinningen tillskrivs Rays bror Candido. Enligt företagets egna historik var det dock Ray som uppfann den. Kanske inte helt otippat då det är han som äger patenten.
Det är som tillverkare av badrumsutrustning Jacuzzi startade sin verksamhet. Företaget är mest känt för sina badkar.Jacuzzi

 

Varumärket Jacuzzi
Varumärket Jacuzzi kan sägas ha blivit urvattnat då ordet jacuzzi numera används i generisk bemärkelse för alla sådana badkar, alltså bubbelpooler, som har inbyggda jetstrålar. Företaget Jacuzzi har drabbats då det namnet numera används oavsett fabrikat. Jämför gärna med varumärkesnamnet jeep som numera används för mer eller mindre alla terrängående fordon.

 

Företaget Jacuzzi
Företaget Jacuzzi är känt för att vara uppfinningsrika i sin design och är den aktör som startade den moderna badtunneindustrin.

 

En badupplevelse
Trots det att jacuzzi kommit att bli synonymt med bubbelpooler, vilka som helst, är det fortfarande ett registrerat varumärke, Jacuzzi®.
Från företaget Jacuzzis håll hävdar man att det är de som definierar själva upplevelsen att bada i deras variant av badtunna. Alla som badat i en Jacuzzi, vet att det kan vara både en social och en högst privat upplevelse. Att unna sig ett bad i en bubbelpool kan vara både avkopplande och roligt.  Ett jacuzzibad gör dig helt nöjd samtidigt som du längtar efter nästa gång, enligt Jacuzzi i alla fall.

 

Jacuzzi – i lagens namn …
En kommunalanställd i Göteborg hade uppenbarligen en stor längtan efter att bada jacuzzi eftersom han bland annat köpte en sådan på sin arbetsgivares bekostnad. Denna längtan kom dock att leda till åtal med misstanke om bland annat mutbrott och grovt bedrägeri. Det kan man kalla farligt begär …

litepress