Spakänsla i badrummet

Under vinterhalvåret kan många känna sig extra ruggiga och tråkiga. Det är då det passar som bäst att tillbringa mycket tid i badrummet, i en varm dusch eller ett varmt bad, och skämma bort sig själv. Badrummet har gått från att bara vara ett rum för tandborstning och en snabb dusch på morgonen till att bli ett rum att vistas i och mysa i. Det har lett till att vi ställer allt högre krav på att även badrummet ska vara vackert inrett och kännas lyxigt – vi vill helt enkelt uppleva spakänslan hemma.

Modern bathroom

Modern bathroom

Ett enkelt sätt att få en lyxigare känsla i badrummet är att våga frångå vitt eller svart kakel, och använda sig av mosaik i olika färger. Ett annat sätt att låta materialvalet påverka känslan i badrummet är att blanda olika material som kakel och natursten. Naturmaterial ger överhuvudtaget en mer lyxig känsla – ett badkar i trä, ett handfat i sandsten eller en sittbänk i sten i duschen är alla saker som förhöjer spakänslan i ett badrum. Något annat som förknippas med spakänslan är ljudet av porlande vatten och vattenfall. Med dagens moderna badrumsinredningar finns det flera sätt att få in det elementet i sitt badrum. Ett enkelt sätt är att installera en stor takdusch. Det kan ge både känslan av regn eller ett vattenfall, beroende på vilken styrka man väljer. Det finns även blandare till badkar som ger vattenströmmen formen av ett litet vattenfall. Har man inte möjlighet att installera vare sig takdusch eller vattenfallsblandare kan man välja det tredje alternativet – fotokakel i duschen som föreställer ett vattenfall.

Man behöver dock inte renovera hela badrummet för att få in spakänslan. Det räcker med att tända några ljus, unna sig några lyxiga, ekologiska produkter, hälla upp ett glas vin eller färsk fruktjuice och lägga ut små ihoprullade handdukar i en korg vid handfatet. Små detaljer kan göra stor skillnad.

Om du verkligen vill uppleva spakänsla på riktigt finns det dock inga genvägar: du måste ta in på ett spa. Många hotell har idag tillhörande spaavdelning, vilket gör spaupplevelsen ännu mer avslappnande. Du hittar flera hotell med spa i Smögen på Hotellsmögen.se.

litepress